'Op Roemte'

Tuinieren in het Groningse landschap

Wie, wat, waar

Hoe houd je een tuin van 2000m² in bedwang? Door bereid te zijn er veel tijd en energie in te steken. Aangezien voor ons een grasmat en wat struikjes geen optie is, zijn we constant bezig met aanpassingen en verbeteringen. Een tuin is nooit af, en dat is één van de charmes.

De basis bestaat uit bomen, heesters en hagen van verschillende planten als Taxus, Buxus, Beuk, Meidoorn en Laurierkers.

Als liefhebber van vaste planten is het een uitdaging om de mooiste combinaties te verzinnen. En wat het ene jaar perfect is, is het jaar erop helemaal verdwenen.


Ik ben Sandra, en samen met mijn vriend Harm wonen we net buiten het Groningse dorp Zevenhuizen midden in de natuur. Een heerlijke unieke plek met uitzicht op het Bolmeer en Nanninga’s bos. Wanneer het weer het toelaat leven we vooral buiten; er zijn meerdere terassen en zithoekjes, voor alle omstandigheden is wel een geschikte plek.

De tuin is ingedeeld in verschillende tuingebieden, afgebakend door hagen of bouwwerken. Daardoor wordt beschutting en intimiteit gecreeerd en is de tuin niet in één keer te overzien.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.