Hittegolf

Hittegolf

Ik hoopte dat het dit jaar niet zou gaan gebeuren, maar helaas… Vandaag dag vijf van de hittegolf met temperaturen boven de 30 graden Celsius. En we hebben nog een paar dagen te gaan.

Iedere dag zie je nu delen van de tuin verpieteren. Ik moet voor bepaalde borders andere planten gaan verzinnen, die beter tegen dit weer bestand zijn. Het probleem is dat met dit hete weer de meeste vaste planten het af moeten leggen tegen de hagen en dichtbij staande bomen die alle vocht opnemen.

Het wordt nog wel een uitdaging, want er zijn aparte omstandigheden omdat de border aan de oostkant alleen op het heetst van de dag in de zon ligt maar het is eigenlijk geen volle zon locatie is qua tijd. Dus echte prairieplanten zullen het ook niet optimaal doen. Maar voor de meeste halfschaduwplanten is het in de zomer te droog. Zeker als het langere tijd droog is, en als het dan ook nog een tijdje erg heet is zoals op dit moment blijft er niets van de border over.

Maar ik wil wel gaan proberen met Sedums, siergrassen en nog wat van dat soort planten. Dan lijkt het in Augustus hoop ik niet alsof de tuin al uitgeblust is.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

Thee in de tuin

Thee in de tuin

De tuin in!

De tuin in!

Zaad

Zaad