Pronkerwt

Pronkerwt

Afgelopen weekend kwam ik een oud zakje met Lathyruszaadjes (Lathyrus ‘Wiltshire Ripple’) tegen. Ik weet dat het rijkelijk laat is, maar ik wilde toch een gokje wagen. Ik heb het zaad in een bakje water een nachtje laten weken en gisteren een grote kunststof pot gevuld met hydrokorrels en potgrond. Van drie lange bamboestokken een wigwam in de pot gemaakt en rond de stokken de zaadjes in de grond gedrukt.

Ik had nog een paar stekjes van Geranium ‘Shameface’ in potjes staan en die heb ik erbij geplant, dan zit er in ieder geval wat groen in mocht de Lathyrus niet opkomen.

Ik ben heel benieuwd of het gaat werken met ouder zaad en zo laat in het seisoen, maar ik hoorde ergens dat het best moet kunnen en dat er eind augustus al bloemen aan zouden kunnen zitten. Ik wacht met spanning af…

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad