Slakkenparade

Slakkenparade

Dit voorjaar dacht ik nog dat het dit jaar mee leek te vallen met de slakken, totdat het vorige week een paar keer flink geregend had. Ineens waren ze er. En er kwam een frontale aanval op mijn Dahlia’s. Vooral de soorten die ik rechtstreeks in de volle grond had geplant moesten het ontgelden omdat die het jongste blad hadden. Overal kleine huisjesslakken en naaktslakjes, en wegvangen heeft weinig zin want het zijn er gewoon te veel.

Ik zal me erbij neer moeten leggen dat de Dahlia’s er dit jaar niet zo mooi bij zullen staan als de afgelopen paar jaar helaas. Eén schrale troost: ze hebben de Hosta’s met rust gelaten dit jaar en die staan er geweldig mooi bij.

Ik denk dat ik de knollen van de laatst geplante Dahlia’s maar weer op ga graven en oppotten en zien of ze het nog doen.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad