De Kleine Plantage

De Kleine Plantage

Zeker één keer per jaar ga ik naar De Kleine Plantage, een vaste planten kwekerij in Eenrum, helemaal bovenin Groningen vlakbij Pieterburen. Heerlijk om daar door de grote tuin te dwalen, de moerbedden te bekijken en natuurlijk door het aanbod van vaste planten te lopen. Uiteraard ga ik nooit met lege handen weg, dat is onmogelijk!

Gisteren op eerste Pinksterdag was de kwekerij ook open, en na een sluiting van meerdere weken door Corona, was ik wel toe aan wat anders dan een tuincentrum. In tuincentra vind je meestal toch een standaard assortiment, en ik wil graag ook wat specialere planten. Dus gistermiddag samen met Harm naar Eenrum getogen om even van een andere tuin dan de onze te genieten. Het was niet druk en we konden ons prima aan de richtlijnen houden.

Eerst hebben we lekker door de tuinen gewandeld, daar kun je mooi zien hoe planten er in volgroeide staat uitzien. En daarna door het aanbod vaste planten snuffelen, er is zo veel dat ik meerdere rondes heb gemaakt. Ik wilde graag wat schaduwplanten voor in de bosborder. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Cimifuga racemosa ‘Pink Spike’ en Tellima grandiflora ‘Rubra’.

Andere planten waar ik geen weerstand aan kon bieden: Salvia verticillata ‘Smouldering Torches’, Geum ‘Pretticoats Peach’ en Baptisia australis ‘Bright Blue’ die allemaal meer van een zonnige standplaats houden.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad