Goudenregen

Goudenregen

Eén van de grootste blikvangers in deze tijd van het jaar is toch wel de Goudenregen oftewel Laburnum waterrii ‘Vossii’. Deze boom groeit vaasvormig en aan de overhangende takken hangen massa’s trossen met gele lipbloemen. Het is één groot geel gordijn die alle aandacht opeist.

Het exemplaar dat ik in de tuin heb staan is nu zo’n vier meter hoog. De afgelopen twee jaar heeft hij het niet zo goed gedaan, waarschijnlijk als gevolg van de enorme droogte, maar dit jaar staat hij weer te stralen. En omdat hij voor een rij donkere coniferen is geplant springt de kleur er nog veel meer uit.

Nog een pluspunt van deze boom is dat hij enorm veel bijen aantrekt. Wanneer je eronder gaat staan is het gezoem haast oorverdovend! Maar het is prachtig om al die bijtjes druk bezig te zien met hun pootjes vol van de klonten nectar. Ik kan er uren naar kijken…

Sandra

Andere berichten

Phlox paniculata ‘Pink Flame’

Phlox paniculata ‘Pink Flame’

Geranium ‘Prelude’

Geranium ‘Prelude’

Iris germanica ‘White Knight’

Iris germanica ‘White Knight’

Gek van vaste planten

Gek van vaste planten