Gek van vaste planten

Gek van vaste planten

Mijn liefde voor vaste planten ontstond al vrij snel nadat ik mijn eerste eigen tuin had begin jaren negentig. Ik wist helemaal niets van tuinieren en ben er blanco ingegaan in die tijd. Bij een tuincentrum wat heesters en planten gehaald die ik er wel leuk uit vond zien, en wat planten die ik had gekregen allemaal een plekje gegeven in de tuin. De eerste paar jaar was het tuinwerk vooral een ‘moeten’, maar naarmate de planten gingen groeien en bloeien werd mijn interesse gewekt.

Vanaf dat moment ben ik in de bibliotheek ieder boek dat ik kon vonden over tuinieren, tuinontwerp en tuinplanten gaan halen en mijn nieuwe passie was een feit. Vooral van vaste planten wilde ik alles weten; door de enorme diversiteit en verscheidenheid aan soorten en mogelijkheden is deze plantengroep onontbeerlijk in iedere tuin.

Dus wanneer ik zoals gisteren naar een tuincentrum ga om materialen te halen, in dit geval plantensteunen, dan kan ik de verleiding niet weerstaan om toch weer wat planten mee te nemen. Vooral als ik een vaste Geranium tegenkom die ik nog niet ken, ga ik voor de bijl. Ik ben gek op de vaste geraniums, het zijn zulke gemakkelijke en veelzijdige planten; voor iedere omstandigheid is wel een geschikte te vinden.

Sandra

Andere berichten

Phlox paniculata ‘Pink Flame’

Phlox paniculata ‘Pink Flame’

Geranium ‘Prelude’

Geranium ‘Prelude’

Goudenregen

Goudenregen

Iris germanica ‘White Knight’

Iris germanica ‘White Knight’