Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Er zijn altijd wel wensen om delen in de tuin aan te passen, en dit weekend leek het me leuk om een stuk bij de bosborder aan te passen. Er lag een paadje van grote boomschijven waarvan een aantal al aardig waren vergaan, en ik vond de lijn langs de border nog niet lekker lopen. Dus had ik bedacht een hoek van het gras af te steken om de lijn wat vloeiender te laten lopen.

Toen kwam mijn vriend Harm met de suggestie om de rand af te bakenen met veldkeien. Omdat kortgeleden het land om ons heen geploegd is, waren er heel wat keien naar boven gekomen die her en der op het land waren blijven liggen. Dus wij een aantal keren het land in om de keien op te halen. Door de keienrand was het ook mogelijk om de grond op dat punt wat op te hogen, want dat gedeelte lag een stukje lager dan de rest van de border. Meteen twee vliegen in één klap.

De voorste boomschijven hebben we weggehaald omdat die al behoorlijk vergaan waren, en toen de border aangevuld met verse grond. En zo is deze hoek lekker opgeknapt, en kan er weer geplant worden, één van mijn favoriete bezigheden in de tuin.

Nu staat in de border een bonte krullende Hosta, Astilbe, Asarum europeum en Astrantia ‘Primadonna’.


Hieronder enkele planten die in de bostuin staan:

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad