Opgefrist

Opgefrist

Nu het wat heeft geregend, ziet de tuin er lekker opgefrist uit. Er is nog niet zoveel regen gevallen dat de droogte voorbij is, maar alle beetjes helpen.

Ik vind het heerlijk om in deze tijd door de tuin te slenteren, er gebeurt zo ontzettend veel! Iedere dag bloeit er wel weer iets nieuws, of bepaalde vaste planten zijn weer verder uitgegroeid. Ook is opkomend onkruid nog goed te herkennen en ik heb meestal wel een schepje bij de hand om het meteen te lijf te gaan. Op het platteland heb je nu eenmaal meer last van vervelende onkruiden zoals zevenblad, brandnetel, boterbloem en klokwinde, en hoe eerder je deze verwijderd hoe minder last je ervan hebt de rest van het seizoen.

Nu is ook de tijd om te beslissen welke uigezaaide planten op hun gekozen plekje mogen blijven staan en welke weg kunnen. Ik heb een zwak voor planten die uitzaaien omdat deze de tuin veel natuurlijker doen lijken. Ik heb dan ook meerdere soorten die zich in meer of mindere mate uitzaaien zoals vingerhoedskruid, akelei, prikneus, judaspenning, vrouwenmantel en korenbloem. En wat ik teveel vind worden haal ik weer weg.

Korenbloem heeft zich uitgezaaid tussen de witte maagdenpalm.

Ook heerlijk om het uirollende varenblad en de steeds dikker wordende knoppen van de baardirissen te volgen. Ook zijn de verschillenden bladvormen en -kleuren een lust voor het oog. Als het even kan loop ik meerdere keren de tuin in op een dag omdat ik er geen genoeg van kan krijgen.

Ja, de lente is beslist mijn favoriete seizoen! Het helpt dat ik er volop van kan genieten in de tuin en de omgeving.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad