Volop voorjaar

Volop voorjaar

Na een hele natte februari waarin tuinieren absoluut niet te doen was, werd het in maart droog en moest er een flinke inhaalslag gemaakt worden. Vorig jaar ben ik weinig aan de tuin toegekomen door allerlei omstandigheden en dat was in bepaalde delen goed te zien.

Dus er was flink wat werk to doen, vooral het onkruid had flink huisgehouden. Dus moesten hele stukken border worden uitgegraven om de vaste planten te redden en al het wortelonkruid te kunnen verwijderen. Vele kruiwagens nieuwe grond is aangevoerd om de borders aan te vullen en de vaste planten te herplanten.

Wat hebben we veel gesnoeid, gewied en opgeruimd de afgelopen weken. Dit is natuurlijk ook de beste tijd om grote klussen aan te pakken; bomen en meesters zitten nog niet in het blad en de vaste planten zijn amper opgekomen dus je kunt overal nog goed bij.

En hoe eerder je erbij bent met onkruid verwijderen, hoe minder je de rest van het seizoen hoeft te doen als de borders dicht zijn gegroeid.

Inmiddels is het behoorlijk groen geworden de afgelopen week, mede door de relatief hoge temperaturen. En hoewel het al zes weken niet heeft geregend ziet alles er fris en vrolijk uit.

Pagina’s:Volgende

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad