Warm en koud

Na de heerlijke warme dagen van de afgelopen week is bijna alles nu groen in de tuin, alleen de beukenhaag laat nog op zich wachten. Als ik de foto’s van vorig jaar bekijk rond dezelfde tijd, dan was het toen al een stukje verder met alles.

Toch apart dat het maandag op Koninginnedag ruim 20 graden was en dit weekend rond de 10! We gaan van koud naar warm en weer naar koud. Gelukkig trekken de meeste planten zich er niets van aan en groeien vrolijk door. En de eerste serie vaste planten begint nu echt te bloeien, zoals de korenbloemen, de eerste tuningeraniums (Geranium ‘Prelude’ – foto onder en Geranium ‘Rose Madder’) en de kruipphloxen.

Zelfs een aantal vaste planten waarvan ik de hoop al bijna had opgegeven beginnen alsnog uit te lopen. Het blijft wonderlijk hoe de natuur zich toch steeds weer weet te herstellen.
Deze tijd van het jaar blijft genieten, ondanks het feit dat er nu wel heel veel moet gebeuren om alles in toom te houden. Want behalve dat de vaste planten nu heel hard groeien, groeit het onkruid haast nog harder, en er zijn wat plekken waar ik het echt in de gaten moet houden. Kruiwagens vol met graspollen, zevenblad, paardenbloemen en brandnetels verdwijnen naar een aparte hoop in een uithoek van de tuin.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad