Handen uit de mouwen

Vandaag was voor mij de eerste echte dag van het nieuwe tuinseizoen. Het heerlijke zonnige weer lokte me naar buiten, en als ik dan één keer begin, weet ik van geen ophouden. Ik zou eerst alleen wat dood spul wegsnoeien, maar toen ik zag hoeveel planten al zijn begonnen met uitlopen ben ik meteen verder gegaan met het opschonen van de borders. En meteen maar met de grootste border begonnen. Wat lijkt het vreselijk kaal als al het dode materiaal weggehaald wordt!

Maar er zijn toch ook weer verrassingen, zoals het eerste bloempje van het longkruid dat tussen het oude blad doorpiept. En ook Helleborus orientalis bloeit al weer, her en der met wat vorstschade, maar dat mag de pret niet drukken. Ik wordt altijd weer blij als ik de eerste bloemen ontdek tussen de rommel en dan wil ik het ineens allemaal opruimen om de planten licht en lucht te geven zodat ze boven de grond kunnen komen. Ik heb al heel wat neuzen te voorschijn zien komen onder het oude blad vandaan. Dat belooft weer veel goeds voor het komende seizoen.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad