Eind van het ‘buiten’seizoen

Na de paar schitterende warme dagen vorige week werden we gestraft met guur herfstweer waarbij veel wind en regen over ons heen kwam.
Gelukkig is vandaag het weer behoorlijk opgeknapt en is het rustig en behoorlijk zonnig. Vandaag heb ik 16 graden gemeten bij ons en dat is helemaal niet verkeerd.

Toch wijst alles nu op herfst: de ganzentrek is vorige week begonnen, vorig weekend kwamen ze met honderden bij ons overvliegen. De vliegroutes van Schiphol waren er niets bij! Maar het was een prachtig gezicht.
De mais is nu ook grotendeels van het land verdwenen, en onze populier laat al weer flink wat blad vallen, net als veel andere bomen trouwens.

Er waren vier jonge egels bij ons in de tuin aan het scharrelen, wat een schatjes. Met het slechte weer van afgelopen week heb ik ze niet meer gezien, ze zullen wel lekker in een holletje zitten.
Helaas worden de dagen al snel korter en heb ik steeds meer moeite met opstaan als het ’s morgens nog donker is. Kon ik ook maar lekker een winterslaap gaan houden tot maart en dan fris en vrolijk aan een nieuw tuinseizoen beginnen.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad

1 Comment

 1. Dag Sandra, wat een gezellig tuinblog over een mooie en interessante tuin! Ik heb hem zopas ontdekt echt leuk om de tuin te zien groeien. Heel herkenbaar voor mij.
  Ik ben in 2005 begonnen met het aanleggen van onze tuin en ik hou nu sinds afgelopen jaar een tuinblog bij.
  Ik vind het erg fijn om “medetuiniers/tuinbloggers te ontdekken op het internet.
  Hartelijke tuingroeten,
  Marleen van Wijk
  http://www.landseinde.wordpress.com en http://www.landseinde.nl

Reacties zijn gesloten.