Toch nog even zomer

Het is eind september en eindelijk kunnen de zomerkleren uit de kast! En toch nog de mogelijkheid om te genieten van de herfsttuin, want met het warme licht van nazomerzon is er nog genoeg moois in de tuin wat het de moeite waard maakt.

De siergrassen wuiven in het briesje, de Sedums met hun grote, platte bloemschermen trekken heel veel bijen en vlinders aan en er verschijnen glimmende bessen in de hulst- en vlierbesstruiken.

Het is wel jammer dat er deze zomer niet veel te doen was in de tuin. Weinig veranderingen en aanpassingen omdat het weer er gewoon niet naar was. Je mocht al blij zijn als het even lang genoeg droog was om het gras te kunnen maaien!

Wat ben ik blij dat het nu mooi weer is! Dan heb ik tenminste het gevoel dat de zomer niet helemaal aan me voorbij is gegaan, en ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt.

Straks trek ik de tuinplunje aan en ga ik lekker genieten van de tuin en de boel een beetje fatsoeneren.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad