Trieste zomer

Ik kan me niet herinneren dat er een jaar is geweest dat ik zo weinig plezier van de tuin heb gehad als dit jaar. Sterker nog, de afgelopen tijd ben ik nauwelijks in de tuin geweest! Alleen als het een beetje droog was, ben ik met de grasmaaier rond geweest, maar voor de rest kon ik niet veel doen. En eerlijk gezegd vind ik het ook helemaal niet leuk om in een natte en klamme tuin bezig te zijn, ik ben blijkbaar toch wel een ‘mooi-weer-tuinier’.

Dus helaas ziet het er allemaal niet perfect uit. Gelukkig zijn de borders zo dicht begroeid dat onkruid er nauwelijks kans krijgt om te wortelen, maar op de plekken waar het wel kan gaat het wel lekker door (in de bestrating en het grind vooral).

De beplanting gaat al weer helemaal naar de herfstsfeer toe, met de pluimen in het siergras, de grote schermen van het koninginnekruid en de bloeiende asters.

Morgen is het al weer september, met de ‘r’ in de maand, en de dagen worden al aanzienlijk korter. Laten we hopen dat de nazomer nog wat mooie dagen zal brengen!

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad