Engeland

De afgelopen twee weken zijn we naar zuidoost Engeland geweest, en hebben daar zo veel mooie plekken bezocht; schitterende kastelen en landhuizen, vele daarvan hadden ook prachtige tuinen en parken erbij. Dus ik kon mijn geluk niet op!
Het weer was perfect, en de periode om tuinen te bezoeken was precies goed. De meeste rozen bloeiden, en in Engeland zie je overal rozen. Zelfs in het kleinste tuintje staan één of meer soorten rozen.Uiteraard heb ik een paar van de bekendste tuinen bezocht, zoals Sissinghurst en Great Dixter, en binnenkort zal een uitgebreid verslag met heel veel foto’s op de site te vinden zijn.

Wat zijn de tuinen daar inspirerend, zeker als je het vergelijkt met hoe het er in Nederland aan toe gaat. Daar wordt over het algemeen op een veel lossere manier met bestrating en beplanting omgegaan, niet te strak en niet te netjes, zoals hier in Nederland vaak wel het geval is. Daar mag de natuur in zekere zin veel meer zijn gang gaan en daardoor zien zelfs de aangelegde tuinen er heel natuurlijk uit. Zeker zijn er formele tuinen met strak geschoren taxushagen, maar dan is vaak de beplanting vrij luchtig gehouden zodat het niet te ‘stijf’ aandoet. Ik heb massa’s ideeën opgedaan die ik (op kleine schaal) in mijn eigen tuin toe zou willen passen. Mijn handen jeuken…

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad