Even zonder…

Het is al weer een tijdje geleden dat ik geschreven heb, maar dat had een goede reden: op 2 mei heb ik mijn enkelbanden gescheurd, dus heb ik rustig aan moeten doen en kon ik weinig in de tuin beginnen.
Door de aanhoudende droogte lag de groei behoorlijk stil, dus dat was mijn geluk bij een ongeluk. Vorige week kon ik weer redelijk uit de voeten en toen heb ik de nodige tuinklussen aangepakt; gras gemaaid, kantjes gestoken en onkruid verwijderd. Nu zitten er heel veel boterbloemen in de borders die het beeld nogal verstoren.

Een aantal vaste planten heb ik gehalveerd om ze compacter te houden, want door de rijke grond hebben een aantal de neiging om nogal door te schieten en slap te worden. Enkele zijn de hoge asters en vooral Campanula ‘Loddon Anne’ is heel erg; als ik daar niets aan doe wordt die 175 cm hoog en zodra hij gaat bloeien valt hij uit elkaar. Dus rigoureus terugknippen die handel!
En morgen gaan we twee weken op vakantie, en moet ik het zonder mijn tuin stellen. Maar daarentegen zal ik veel andere tuinen gaan bekijken en hoop ik heel veel inspiratie op te doen in Kent en Sussex, waar een aantal schitterende tuinen liggen. Heerlijk twee weken historie snuiven in Zuidoost Engeland!

En als we terug zijn, zal ik een uitgebreid verslag met veel foto’s maken op de site.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad