Zomers en droog

Het is op dit moment wel extreem met het weer, de temperaturen zijn zomers te noemen en komen ruim boven de 20 graden uit, en het heeft al een hele tijd niet geregend.
De planten worden wel op de proef gesteld zo aan het begin van het groeiseizoen. Het gaat nog steeds goed in de tuin, alleen de delen die de hele dag in de zon liggen hebben wat last van de droogte. Maar voor de rest staat de tuin er al weer stralend bij, met veel bloeiende bollen en vroege vaste planten. De borders groeien ook al goed dicht, dus dan is het straks ook gebeurd met onkruid wieden. Nu moet ik iedere dag langs de borders om de paardenbloemen uit te steken, want elke dag als ik die gele rakkers heb weggeruimd, staan er de volgende dag op andere plekken weer verse.
Het is nu eigenlijk al te warm om echt heftige tuinklussen aan te pakken. Ik ben nog wel bezig met een hoek waar gras uitgestoken moet worden, maar dat doe ik in een rustig tempo en elke keer een klein stukje.Maar alles gaat nu zo snel dat het haast niet meer bij te benen is; onkruid wieden, gras maaien, graskantjes knippen en afsteken, vaste planten uitdunnen of scheuren, steunmateriaal aanbrengen enz. enz. Je holt van het één naar het andere.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad