Groen, groener…

Wat gaat het weer snel nu het voorjaar is losgebarsten. Nu hebben we natuurlijk ook wel hele fijne temperaturen, tussen de 15 en 20 graden en volop zon. Dan wil het natuurlijk ook wel groeien allemaal.

De tijd van de tulpen en narcissen is weer aangebroken, en hoewel ik er voorheen niet zo veel mee had, vind ik het steeds leuker worden. De vroege tulpen in mijn tuin, Tulipa greigii staan al weer te stralen en het worden er ieder jaar meer. Ik laat de tulpenbollen ook allemaal in de grond zitten, ten eerste omdat ik er geen zin in heb om ze na de bloei uit te graven en in het najaar weer in te zetten, en ten tweede zitten ze tussen allerlei vaste planten die tegen die tijd al zo groot zijn dat ik daar niet meer tussen ga wroeten.

De tulp op de bovenstaande foto heb ik vorig najaar geplant in de oranje/gele border en die bloeit ook al en fleurt deze hoek helemaal op met zijn heldere kleur.

Maar het is ook de bloeitijd voor de sierkersen, bij mij staat Prunus cerasifera ‘Pisardii’ (foto onder) in bloei, en ik vind het prachtig als het donkerrode blad zich ontvouwt tussen de roze bloemetjes.
Nu het april is, moet het gras ook weer regelmatig gemaaid worden, dat blijft voor mij één van de mindere klussen. Maar ik ben al weer bezig om stukken gras uit te steken om border van te maken. De oranje/gele border wordt een stuk groter en onder de oude perenboom wil ik de prieelbank hebben met als achtergrond de beukenhaag en en verder rondom grotendeels borders. Dus er zal nog heel wat gras gaan verdwijnen de komende tijd.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad