Wat een heerlijk begin van de lente

Zoals de lente dit jaar van start gaat is de droom van iedere tuinier; heerlijk zonnig en temperaturen van rond de 14 graden. Ieder vrij moment wordt nu in de tuin benut en het is puur genieten. Je ziet hoe de zonnestralen iedere dag meer kracht krijgen en dat is aan de planten ook goed te zien, alles schiet haast de grond uit.
Het duurt niet lang meer en dan moet de grasmaaier ook weer te voorschijn worden gehaald. Als het zo doorgaat kon het wel eens een lang tuinseizoen worden!


En als je ziet wat er al weer aan het bloeien is, de sneeuwklokjes lopen al weer op het eind, maar de crocussen, sneeuwroem (foto onder), de eerste narcissen bloeien volop. Maar ook de Helleborus, Pulmonaria en Viburnum bodnantense staan vol in bloei. En nu na een paar jaar de pollen goed zijn uitgebreid, vallen de vele bloemen steeds meer op.Het opruimen van de restanten van de winter vordert nu snel en zijn de borders bijna klaar voor het komende seizoen, en vele vaste planten laten zich al weer zien.

Vakantie
Begin juni hebben we onze vakantie gepland, maar we wisten nog niet zo goed waar we heen wilden. Afgelopen weekend hebben we besloten dat we naar zuidoost Engeland gaan en daar de mooiste bezienswaardigheden gaan bezoeken, waaronder een aantal mooie tuinen. Dus zal ik o.a. Sissinghurst eindelijk met eigen ogen gaan bekijken, en daar kijk ik nu al naar uit. Dat is iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond.

Het belooft een heerlijk tuinjaar te worden!

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad