Voorjaarsklussen

Het begint er nu een beetje op te lijken met het weer, en hoewel het nog wel fris is kun je goed voelen dat de zon al steeds meer kracht krijgt. De afgelopen dagen was het ‘in de zon, uit de wind’ heerlijk buiten. Het ultieme lentegevoel, en als het even kan naar buiten om wat klusjes te doen.Want er is genoeg te doen! Ik laat in de winter de boel de boel en ruim bijna niets op, dus het is nu tijd om de borders schoon te maken; oud hout en uitgebloeide bloeistengels en bloemen verwijderen, en bijsnoeien wat nodig is.En dat zijn de ‘gewone’ onderhoudsklusjes. Vorige week is het terras aangelegd waar ik tijdelijk een foliekas op neerzet om planten op te kweken; de eerste soorten heb ik al voorgezaaid in zaaibakjes, dan kunnen die straks verder groeien in de kas.
Verder moet er nog vervanging komen voor de rozenbogen die in de afgelopen herfst ingestort zijn. De bedoeling is om daar een houten constructie te bouwen wat als een overkapping/prieel de twee borders verbindt en tegelijk het rechte graspad van het ronde gazon scheidt. Dan kan Rosa ‘Veichenblau’ zijn gang gaan, want die krijgt veel meer ruimte om uit te groeien deze zomer.
Dit project willen we morgen aanpakken, want de rozen beginnen al weer uit te lopen en moeten nodig gesnoeid en aangebonden worden.Dan is er nog de metalen prieelboog met bankje die ik voor mijn verjaardag heb gekregen en die nog een plekje moet krijgen. De plek heb ik al uitgezocht, maar die moet nog klaargemaakt worden om de boog neer te zetten.
Dus al met al hoef ik de komende tijd niet stil te zitten, en dat zal ik ook zeker niet!

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad