Mussenbrigade

De vetbollen die ik ophang worden druk bezocht door vele soorten vogels, maar soms domineert één groep wel heel erg het beeld. Ik noem ze al de ‘mussenbrigade’, die brutaaltjes die alle andere vogels wegjagen en alles voor zichzelf opeisen.
Foto’s
Ik was door mijn collectie foto’s aan het bladeren die ik de afgelopen jaren in de tuin heb gemaakt en dan kom je toch hele mooie plaatjes tegen. Een fotoboekje met een aantal van mijn mooiste tuinfoto’s vind je hier: Romantic Flowers.
Eén van die foto’s zie je hieronder: Geranium endressii met waterdruppels.

Als je die foto’s ziet van al die bloeiende planten, kun je je haast niet voorstellen dat het er over een paar maanden weer zo uit zal zien. Alles is nu zo kaal, nat en troosteloos.

Frisse neus
Het zonnetje scheen vandaag en het was rustig weer, dus ik dacht: laat ik op de fiets naar het dorp gaan om boodschappen te doen. We wonen drie kilometer van het dorp af, dus dat is goed te doen op de fiets.
Het was heerlijk, met kwetterende vogels om me heen en prachtige wolkenpartijen in de verte tegen een blauwe lucht.Toen ik terugkwam en de oprit opreed, werd ik verwelkomd door een enorm lawaai dat uit de hoge populier bleek te komen. Daar was een gigantische zwerm spreeuwen neergestreken die allemaal om het hardst aan het kwetteren waren. Ik ben naar binnen gerend om mijn fototoestel te halen om dit te vereeuwigen, het is alleen jammer dat er geen geluid bij zit, want dat zou het plaatje compleet maken.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad