Waterballet en winterdip

Hoe zacht het weer op dit moment dan wel mag zijn, ik vind het helemaal niks! Overal water en alles is nat, kletsnat. Gisteren ben ik even de tuin ingelopen, maar ben niet ver gekomen, want ik moest er haast lieslaarzen bij aan. Een groot deel is veranderd in een moerasgebied, en een paar borders staan onder water.
Dat is ook waarom ik zoveel moeite heb met dit deel van het jaar, want de temperatuur is heerlijk met zo’n 10 graden, maar het waait veel en het regent regelmatig.
Erwin Krol verwoorde het prachtig tijdens he weerbericht deze week: “We zitten midden in de winter, met temperaturen van de lente, maar het lijkt wel herfst”.

Ik hoop dat het water snel gaat zakken en de borders weer droog worden, want ik vrees het ergste voor de planten als het te lang gaat duren.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad