En zo is het al weer wit…

Toen we gisterochtend opstonden, was het buiten prachtig wit, en tijdens de zonsopgang leek het wel een sprookje. En dan is het ineens winter met overdag temperaturen rond het vriespunt, en ’s nachts vriest het een paar graden.
Wat houdt ik van dit soort weer; het is rustig, droog en zonnig, en de sneeuw verbergt veel minder mooie dingen.

Ongelukje
De afgelopen weken is er veel aan me voorbij gegaan wat betreft het buitenleven, want half oktober kwam mijn vriend ongelukkig ten val en die zit met een gebroken heup. En dat voor een vent van begin veertig!
Maar dan staat ineens alles op de kop: een operatie, vele ziekenhuisbezoekjes en toen hij weer thuis was al het extra werk om het voor hem zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Dan komt er niet veel van het tuinwerk terecht, ik was wat dat aangaat wel blij dat het seizoen ten einde liep en ik het makkelijk kon laten liggen. Alleen de noodzakelijke klussen heb ik tussen de bedrijven door gedaan, zoals bladharken en toch ook nog wat bollen geplant.
En nu is het al weer winter, lekker op tijd dit jaar. Ik ben benieuwd hoe lang het nu zal duren, maar zoals afgelopen winter lijkt me niet erg waarschijnlijk, al weet je het nooit.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad