Toegift

Het belooft vandaag een lange, herfstachtige dag te worden met veel regen en wind. Ik had gehoopt dat september nog wat mooie nazomer dagen in petto zou hebben, maar ik krijg het idee dat dat er niet meer inzit.
Gelukkig was het gisteren nog wel aangenaam en heb ik nog heerlijk in de tuin kunnen werken. Uiteraard moest eerst het gras weer hoognodig gemaaid worden, mijn favoriete klus (not!). Toen dat achter de rug was heb ik een heerlijk kopje thee gedronken en ben ik daarna verder gegaan met het verwijderen van ongewenste begroeiing in de borders.

Laatste roos?
Tijdens het opruimen van de borders kwam ik zomaar een prachtig bloeiende roos tegen, die een beetje verstopt zat tussen het groen. Het leek alsof deze roos (Rosa ‘Crocus Rose’) nog een toegift gaf met deze (waarschijnlijk) laatste roos.
Weven
Er zijn van die planten de zich tussen alle soorten planten heenwerken en daardoor op plekken tevoorschijn komt ver verwijderd van de oorspronkelijke plantplek. Geranium ‘Fay Anna’ is er zo één; de bloemen van deze ooievaarsbek duiken in verschillende planten op, zoals door de lavendel en het akeleiblad wat heel leuk lijkt.Er zijn meer soorten geraniums die die neiging hebben als ze de kans krijgen, want Geranium ‘Jolly Bee’ doet hetzelfde bij mij in de tuin; hij heeft zich helemaal in de Buddleja alterniflora opgewerkt waardoor het een gigantische plant lijkt die maar doorgaat met bloeien.

Egel
Het lijkt erop dat er een egeltje bij ons is komen wonen, want regelmatig komt hij door de tuin getrippeld en ritselt hij door het struikgewas. Wat dat betreft is onze tuin natuurlijk een waar paradijs voor allerlei soorten dieren, want er zijn rommelhoekjes en dichte begroeiing te over waar zij zich thuis voelen. Ik vind het heel gezellig en het zijn natuurlijk ook nog nuttige dieren die veel insecten en slakken op hun menu hebben staan.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad