De “R” zit weer in de maand!

Nu de meteorologische zomer voorbij is, lijkt het eind van het jaar alleen maar sneller dichterbij te komen. Zeker ook omdat augustus één van de natste was sinds 1900! En dat is heel goed te merken; de grond is soppig het gras wil niet meer drogen waardoor het maaien een uitputtingsslag is. Juist door al die regen van de afgelopen tijd is het grasmaaien er een beetje bij in geschoten waardoor het eigenlijk net te lang was geworden. Dus toen ik gisteren heel dapper de grasmaaier te voorschijn haalde om de hele boel te kortwieken, had ik nog niet in de gaten hoe zwaar dit zou gaan worden. Op de ‘normale’ stand was er haast geen doorkomen aan en sloeg het ding me een paar keer af omdat hij verstopt zat met natte plakken gras. Dus een tandje hoger gezet en weer geprobeerd, maar dat ging nog niet lekker. Dan maar op de hoogste stand en rustig aan doen, en toen ging het goed.
Ik vind het wel geweldig dat de tuin nog steeds zo mooi is in deze tijd van het jaar. En het mooie is dat door de zakkende zon het licht ook veel warmer is waardoor de kleuren ook veel mooier uitkomen.
Als de zon doorkomt, verschijnen als bij toverslag hele zwermen vlinders om van de nectar van het koninginnekruid en de sedums te snoepen.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad