Populier in de wind

Wat een wind de afgelopen dagen! Maandag en dinsdag was het heel stormachtig met veel harde regen en dat doet de tuin niet echt goed. Vooral de hogere planten hebben er erg van te lijden en met zulke rukwinden richten steuntjes ook niet veel meer uit.

Gelukkig houden de lagere en stevige planten het wel erg goed, zoals Sedum ‘Matrona’ (foto boven), die op het punt staat te gaan bloeien. Deze heb ik dit voorjaar gescheurd en verplant en daar heb ik nu profijt van, want hij is mooi compact en stevig. Ik heb ook de Sedum ‘Herbstfreude’ in de tuin staan, maar die is helemaal uit elkaar gevallen. Nu is die er ook wat gevoeliger voor, maar volgend voorjaar moet hij ook maar even onder handen worden genomen.

Populier
We hebben op de zuidgrens een populier staan, die wel erg hoog is en waar we meer last dan plezier van hebben. Hij maakt vreselijk veel lawaai als het waait zoals de afgelopen dagen en laat heel veel takken vallen.We denken er sterk over om hem te gaan kappen dit najaar, daar zal de boer aan wiens land onze grond grenst wel blij om zijn, want hij vindt deze boom ook maar niks.

Gluurder
Vanmorgen toen ik de woonkamer inkwam, werd ik verrast door een gluurder die op een kist voor het raam zat. Het was een fazant die een mooi beschut hoekje had gevonden voor ons raam. Toen ik hem wat beter bekeek, zag ik dat hij zijn staartveren miste, dus ik denk dat hij is aangevallen en net heeft kunnen ontsnappen. Maar hij heeft zijn staart wel achter moeten laten. Het leek wel een beetje sneu toen hij weer wegging: een fazant met een kaal kontje. Nu maar hopen dat zijn lange veren weer aan zullen groeien.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad