Toch wel nat…

De temperaturen zijn aangenaam, boven de 20 graden, maar het blijft wisselvallig. Het is dan ook goed te merken dat er veel vocht in de grond zit, want het water verdampt niet meer zo snel en het gras en de planten blijven lang nat.
Dat is voor het tuinwerk niet echt lekker, alles plakt en je wordt zelf ook steeds natter. Niet dat het me ervan weerhoudt om in de tuin bezig te zijn, maar het maakt het werk wel zwaarder.
Het is ook ongelooflijk hoe de bomen en heesters blijven groeien, we snoeien ons een ongeluk om de boel in toom te houden!
Nieuwe aanwinsten
Gisteren even langs het tuincentrum geweest, en niet eens voor planten, maar waar kom ik mee thuis?

  • – Echinacea purpurea ‘Sunrise’
  • – Echinacea ‘Tangerine Dream’
  • – Coreopsis ‘Fools Gold’

De zonnehoedjes passen perfect in mijn geel-oranje border, dus die kon ik niet laten staan. Het was ook maar goed dat ze in bloei stonden, want op de foto’s op het kaartje bij de planten leek het er niet op wat betreft de kleur. Echinacea ‘Tangerine Dream’ is in het echt mandarijn oranje, maar op de foto leek hij felrood, en Echinacea ‘Sunrise’ is in het echt zachtgeel, maar op de foto was hij fel citroengeel. Wat dat betreft is het verstandig om planten te kopen die bloeien, dan kom je ook niet voor verrassingen te staan!

Maar ik ben er blij mee, want ik vind de Rode Zonnehoed (Echinacea) prachtige borderplanten en nu ze in deze kleuren verkrijgbaar zijn kan ik mijn geel-oranje border verder uitbreiden.

De minder mooie kant
De foto’s die ik meestal laat zien zijn van de mooie bloemen die ik in de tuin heb staan en de borders die er goed verzorgd bij liggen, maar mijn tuin heeft (helaas) ook een andere kant. Het ‘mooie’ gedeelte beslaat eigenlijk maar iets meer dan een kwart van de hele tuin. De rest is niet echt leuk om naar te kijken, maar het is er wel. Zo lang we het huis nog niet kunnen bouwen, zal de rest van de tuin ook wel een aardige wildernis blijven, want het heeft geen zin om een mooie tuin aan te leggen als het huis er nog niet staat.
Maar geduld is een schone zaak en ik heb er alle vertrouwen in dat het wel goed gaat komen en dat die mooie tuin met een paar jaar er helemaal ligt.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad