Alweer Augustus

Het is misschien raar, maar zodra het augustus is geworden, krijg ik het gevoel dat de zomer op z’n eind loopt. En dat terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn, het kan nog weken prachtig zijn. De laatste weken is het weer een stuk wisselvalliger en koeler geworden met meer bewolking en af en toe pittige regenbuien. Dat levert wel schitterende luchten op (foto onder).
Vlindertijd
De tuin staat er prachtig bij op dit moment, en het leuke van deze tijd is dat er zo veel vlinders zijn, vooral met zonnig weer. Nu de vlinderstruiken, koninginnekruid en rode zonnehoed bloeien, is het een drukte van vanjewelste.

Mol
Maar ik heb ook een minder welkome bezoeker in de tuin: een mol die door de hele tuin aan het ploegen is, ik heb heuvels van grond in de borders en bulten in het gras. Er valt weinig aan te doen ben ik bang, alleen maar hopen dat hij snel een andere speeltuin vindt.

Zalmkleurig?
Afgelopen voorjaar heb ik een aantal soorten bollen gekocht in verschillende kleuren van zalmoranje naar rood voor mijn rood-oranje border. Daarbij zat ook een zakje gladiolen met een foto erbij met prachtige perzikkleurige bloemen. Toen ik ging planten had ik geen ruimte meer voor deze bollen dus heb ik die maar op een andere plek gepoot. En toen vorige week de eerste bloemen opengingen was ik nogal verbaasd, want ze waren geelwit met roze randen en alles behalve zalmroze zoals de foto onder laat zien! Maar goed dat ik ze niet in de rood-oranje border heb gezet, want dat was geen gezicht geweest.
Zo kom je nog wel eens voor verrassingen te staan, en de ene keer valt het mee en de andere keer valt het tegen.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad