Vakantietijd

Van droogte is op dit moment geen sprake meer, en ook de drukkende hitte is verdwenen. Met het betere weer en aangenamere temperaturen zou je denken dat ik nu in de vakantietijd lekker veel in de tuin zou kunnen doen, maar niets is minder waar! Juist nu wordt ik opgeslokt door werk en kom ik nauwelijks aan de tuin toe, jammer maar helaas…
Gelukkig staat alles er heel goed bij, en hoef ik in principe niet veel meer te doen dan het noodzakelijke werk, maar ik heb nog zo veel plannen voor uitbreidingen en nieuwe borders waar ik heel graag mee aan de gang wil.

Vorige week heb ik wel een paar borders aangepakt waar het te rommelig en onoverzichtelijk werd. Er zijn een aantal vaste planten uitgestoken die ik op een plek in de tuin heb ‘opgeslagen’ tot ik een goede plek voor ze vrij heb.

Natuurlijk ben ik ook steeds uitgebloeide en lelijk geworden planten aan het bijknippen, zoals de door slakken opgevreten Hosta en het door meeldauw aangetaste longkruid. De genoemde Hosta heb ik meteen ook maar uitgegraven en ergens anders neergezet, want die stond ook niet meer op een goede plek.De bovenstaande foto vind ik zelf heel erg mooi, de belichting is geweldig en de kleuren harmoniëren prachtig. Het is een bloem die op het punt staat van uitkomen, van de Monarda ‘Aquarius’, maar juist de schutblaadjes met de rood aangelopen puntjes maakt dit een kunstwerk. Ik heb deze foto dan ook ingestuurd voor de fotowedstrijd van volgende maand van de Groei & Bloei-site.
Dus iedereen stemmen in augustus!

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad