Donder en bliksem…

Door het benauwde weer van de laatste tijd, hebben we ook veel last van onweer, en dat gaat vaak gepaard met harde wind en hevige regenbuien. Alles wat om kon waaien is zo langzamerhand ook omgewaaid en die planten heb ik allemaal afgeknipt of zelfs helemaal verwijderd. Zoals bijvoorbeeld Kaasjeskruid (Malva moschata), ik zou willen adviseren: begin er maar niet aan, want het zijn rommelige planten, mét en zonder steun en ze zaaien zich ook nog verschrikkelijk uit. Voor mij was het meer een last dan een lust dus heb ik deze plant maar helemaal verwijderd. Wat dat betreft is de Sidalcea veel beter en heeft vergelijkbare bloemen en is er in verschillende kleuren. Het enige nadeel bij deze planten is, dat ze zomaar kunnen verdwijnen.

Er zijn genoeg mooie planten die wel stevig op hun stengels blijven staan, zoals bovenstaande Echinacea purpurea ‘Magnus’ ( foto boven) die ik dit voorjaar voor het eerst heb geplant en die nu al zijn eerste bloem laat zien.
Ook de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ bloeit nu met grote crèmewitte bollen (foto onder).Wat ook een mooie stevige plant is die nu bloeit, is de Phlox ‘Light Pink Flame’ met zijn heldere roze, geurende bloemetjes en hun donkere hartjes (foto onder). Een echte aandachttrekker in de border door de heftige kleur.
Stuk voor stuk hogere planten die zich goed houden in de wind, zelfs bij mij ‘op roemte’… En gelukkig is er tussen de buien door nog genoeg tijd voor de zon om van al deze prachtige planten te kunnen genieten.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad