Na een verfrissende regenbui…

Na een lange periode van droogte hebben we eindelijk weer regen gehad. Wat een genot voor de grasmat die al meer geel en bruin dan groen was. Wat wel jammer was, was dat het gisternacht ook nog eens flink waaide en het lang heeft geonweerd.Helaas hadden een aantal vaste planten al moeite om overeind te blijven tijdens de droogte, en de wind en slagregen was voor hen de genadeklap en zij zijn bezweken. Dus gisteren heb ik een heel stel geraniumsoorten teruggeknipt, die helemaal plat tegen de grond waren geslagen, en dat terwijl sommige nog prachtig bloeiden. Terwijl ik daarmee bezig was, heb ik ook een groot aantal vingerhoedskruiden weggehaald, want die werden veel te hoog en er zaten nog wel wat bloemen in, maar het mooie was er eigenlijk af. En ook om overmatig uitzaaien te voorkomen heb ik ze uit de borders getrokken.

Afgelopen nacht heeft het weer geregend, een stuk rustiger dit keer, dus stond ik vanmorgen om half acht al met mijn camera in de tuin om foto’s te maken, omdat het zo mooi is als de regendruppels op bloemen liggen en de zon opkomt en ze beschijnt zodat het water op diamantjes lijkt die op de bloemen zijn uitgestrooid.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad