Wat een droogte!

De aanhoudende droogte gaat de tuin nu parten spelen, vooral de planten die de hele dag in de volle staan krijgen het steeds moeilijker. Maar ook de grasmat wordt steeds geler en droger, en sproeien is voor ons haast niet te doen, daar is de tuin te groot voor. De echt schrijnende gevallen ga ik met de gieter bij langs, maar alleen als het echt nodig is. Maar ook de jonge plantjes kan ik nu niet aan hun lot overlaten, anders zie ik ze volgend jaar niet meer terug. Een aantal heb ik afgeschermd van de volle zon door er dakpannen voor te zetten en er steeds met de gieter bij langs.
Maar gelukkig zijn er genoeg planten die het prima blijven doen, zoals de gele daglelie op de foto hierboven. Deze plant heeft het goed naar zijn zin en ziet er nog steeds fris uit.
En ook Iris laevigata ‘Rose Queen’ (foto boven) staat te stralen in de border. Dus het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel, er is nog steeds genoeg te genieten, ook al zijn niet alle borders in topconditie op dit moment.
Ik geniet elke dag van de zoete geur van Rosa ‘Veilchenblau’ als ik onder de rozenboog doorloop, en ook de bedwelmende geur van Valeriana officinalis vind ik heerlijk als die door een briesje mijn neus bereikt.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad