Zinderende zomerhitte

Wat is het heet! Het is nu echt een beetje te veel van het goede, gisteren was het ongeveer 37 graden en vandaag wat minder maar nog steeds genoeg. En er zit onweer in de lucht, dat is goed te voelen, af en toe rommelt het ook in de verte.
In de tuin hebben veel planten het moeilijk, maar er zijn altijd een aantal die dit weer heel goed kunnen verdragen; de klimrozen ‘White Climber’ en ‘Veilchenblau’ (foto boven)staan te stralen als nooit te voren en de lavendel (foto onder) staat er prachtig bij. Maar de meeste planten hebben het er wel moeilijk mee en die laten hun blad allemaal zielig hangen of gaan zelfs helemaal plat liggen van ellende. Er is nu ook haast geen water tegen te geven, de bodem neem haast niets op.
In de tuin werken is er op dit moment ook niet bij, het is niet uit te houden. Dus ik geef me er maar zo veel mogelijk aan over en doe alleen het hoognodige en verder zoek ik de schaduw op. De tuin moet maar eventjes wachten… nu alleen erin zitten en genieten van de zomer.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad