Hotel Hosta

Ik heb op verschillende plekken in mijn tuin verschillende soorten Hosta’s staan, en op de meeste plaatsen doen ze het geweldig, behalve op één plek… Daar staat midden in de border een pol met afgekloven steeltjes en nog enkele half opgegeten blaadjes, wat vreselijk afbreuk doet aan het geheel wat er verder stralend bij staat.
Donderdag kon ik het niet langer meer aanzien en heb resoluut de spade ter hand genomen en de hele pol uitgestoken. Toen ik de pol goed bekeek, vond ik een hele kolonie huisjesslakken die zich heerlijk tussen de stelen hadden verstopt. Die heb ik eerst allemaal verwijderd, en de pol in een grote pot gezet, en misschien dat ik er later nog een nieuw plekje voor kan vinden in één van de borders.Wat ik vooral zo apart vind, is dat het alleen deze pol is geweest die helemaal is opgevreten, terwijl ik precies dezelfde soort Hosta ook op een andere plek heb staan en die ziet er prachtig uit! (zie foto) Het is een groot raadsel…

Maar er zijn meer raadsels in mijn tuin: zo heb ik bijvoorbeeld de prachtige tuingeranium Geranium ‘Summerskies’ met kleine, dubbelbloemige, lilaroze bloemetjes. Volgens de boekjes zou deze ongeveer 60 cm hoog moeten worden, maar bij mij is hij behoorlijk veel verder doorgeschoten! Ik heb de meetlat erbij gehad en hij mat 120 cm, twee keer zo hoog als aangegeven. En toch staat hij prachtig stevig op zijn stengels en heeft geen steun nodig.Ik heb hem voor een pioenroos geplant, zodat het mooi met elkaar zou combineren, maar zo langzamerhand is de pioenroos niet meer te zien (een klein beetje roze linksboven). Dus na de bloei gaat deze geranium verhuizen naar een plek verder achter in de border. Zo zie je maar weer dat je niet te veel van de gegevens uit moet gaan die vermeld staan op kaartjes en in boeken.
Nu heb ik natuurlijk de luxe van hele rijke tuingrond, dus (bijna) alles groeit erg goed hier, maar sommige planten overdrijven een beetje.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad