Van warm Toscane naar koud Nederland

Wat gaan twee weken vakantie snel voorbij! We zijn naar Toscane geweest waar het heerlijk weer was en de temperaturen bijna elke dag boven de 30 graden lagen. Wat is het een schitterend land; glooiende heuvels met olijfboomgaarden en wijnstokken, schitterende landhuizen, kastelen en burchten, en natuurlijk prachtige dorpjes tegen heuvels aangeplakt.
En dan het heerlijke klimaat, wat is dat genieten na een lange koude winter. Het viel me op hoe groen het eigenlijk was daar; er groeien net als bij ons eiken, linden en acacia’s, en in elke tuin stonden rozen uitbundig te bloeien. We zaten in het zuiden van Toscane, vlak bij het Trasimeno Meer, en we hebben natuurlijk een aantal mooie plaatsen bezocht. Zoals: Assisi, San Gimignano, Gubbio, Orvieto en Cortona, stuk voor stuk historische plaatsen met schitterende architectuur.
Dan kom je weer thuis na twee weken, en moet je weer helemaal omschakelen. Terug naar de realiteit van het Hollandse weer, wat nogal wisselvallig is geweest en aan de koele kant. Groeizaam weer dus…
Toen ik de tuin zag, was ik echt verbaast wat er in twee weken kan veranderen! Het gras stond aardig hoog en de borders leken best rommelig met uitgebloeide akeleien en vingerhoedskruid wat op veel plekken omhoog geschoten was. De klimop tegen ons huisje had zo goed zijn best gedaan, dat twee ramen bijna dichtgegroeid zijn en de tuindeur kon bijna niet meer open.
Dus zondag meteen maar weer aan de slag: gras maaien en vooral veel snoeien, en al gauw begon het er weer een beetje op te lijken.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad