Het steeds veranderende boeket

Het begint er nu echt op te lijken, alle bomen en heesters zijn nu groen en de bermen zijn prachtige boeketten van fluitekruid, boterbloemen met toefjes koekoeksbloem ertussen.
Afgelopen weekend heeft de regen alles weer heerlijk opgefrist, en gelukkig is de echte slagregen langs ons heen gegaan, dus alles stond nog keurig overeind.In de tuin is het nu een feest van verschillende soorten tuingeraniums die bloeien, samen met akeleien en korenbloemen een kleurig palet van wit, roze en paars. De eerste clematis heeft zijn bloemen geopend, een paarse variant waar ik de naam niet van weet (foto onder) en de pioenrozen zullen ook niet lang op zich laten wachten.
Gisteren ben ik de oprit maar weer eens te lijf gegaan; wat een aanslag op je rug is dat zeg! Maar wat lijkt het mooi als het weer schoon en aangeveegd is. Terwijl ik daarmee bezig was ontstond er in één van de grote eiken aan de overkant van de straat grote commotie, een hoop geschreeuw en even later zag ik een roofvogel met een kuiken in de snavel wegvliegen met luid kwetterende oudervogels achter zich aan. Wat een sneu gezicht, maar ook dat is de natuur. Ik zie wel vaker dat vogels ook gewoon door roofvogels uit de lucht worden geplukt met hun klauwen, wat dat betreft is de natuur echt keihard!

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad