Planten in toom houden

Het lijkt erop dat de zomer nu toch echt begonnen is, de afgelopen dagen hadden we volop zonnig weer. Gisteren kon ik aan een aantal planten wel merken dat de grond aardig droog is, ze lieten hun bladeren behoorlijk hangen. Wat dat betreft was de regenbui die vannacht overtrok meer dan welkom!

De borders zijn grotendeels dichtgegroeid, dus wieden is niet echt meer nodig, maar nu moeten de planten in toom worden gehouden. Ik heb de hoge herfstasters met de heggenschaar voor de helft teruggeknipt, ze bloeien dan wel iets later maar ze zijn wel steviger en bossiger.
Harm zat met verbazing te kijken dat ik pollen akelei uit de border heb getrokken die nog vol in bloei stonden, maar dat zijn zaailingen die te veel de omringende planten gingen verdrukken. Zo kwam ik op één van de lege plekken een Rodgersia tegen die ik een paar jaar geleden had geplant en waarvan ik dacht hij overleden was: een leuke verrassing!

Ook heb ik een aantal pollen vingerhoedskruid weggehaald die op de verkeerde plek waren uitgezaaid, en pas nu ze groter worden valt het op en ik heb er genoeg van staan.We zijn ook nog steeds bezig met nieuwe stukken border aan te leggen, zoals voor een stapelmuur langs, maar dat valt nog niet mee want daar zitten zo veel wortels in de grond, dat er haast geen doorkomen aan is. Maar het lijkt wel heel erg leuk omdat er nu een pad rond het verdiepte terras ontstaat wat weer uitnodigt om rond te gaan wandelen (foto onder).

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Opruiming