Opruiming

Het was weer een super tuindag vandaag, lekker weertje, goeie temperatuur om wat te doen en dat hebben we dan ook gedaan. Maar tussen het sjouwen, kruien en tillen door heb ik natuurlijk regelmatig de tijd genomen om langs mijn borders te kuieren en alle nieuwe bloemen te bewonderen die zijn gaan bloeien, zoals de Iris germanica ´Ambassadeur´ (foto onder) met zijn prachtige paarsviolette kleur.
Alles groeit nu zo snel dat het haast niet bij te houden is. De beukenhagen zitten nu ook al bijna in het blad, en de grote Es die op de zuidoost hoek staat, laat ook eindelijk zijn blad zien.
De hosta’s zijn nu nog mooi en ongeschonden en vullen de borders mooi op zoals in de foto hieronder samen met kattenkruid en Geranium macrorrhizum ‘Spessart’ die vol met knoppen zit en op het punt staat te gaan bloeien.
Nu wordt het ook al weer goed duidelijk dat er gedeeltes zijn die nodig uitgedund moeten worden, en dat is geen probleem want er zijn nog steeds nieuwe borders in aanleg.

Vandaag hebben we veel snoeiafval weggewerkt en verschillende hoekjes opgeruimd waar nog restanten stenen en hout lag, dat wordt nu steeds meer op een paar plekken verzameld en de rest wordt daardoor steeds netter. En dat geeft weer mogelijkheden tot het aanleggen van nieuwe borders, plannen genoeg en gelukkig ook ruimte genoeg.
En zo wordt de tuin stukje bij beetje mooier en mooier…

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden