Verplichte rustdag

Vandaag was het een regenachtige en koude dag, maar voor mij wel even goed. Kon ik mooi
even een rustdag inlassen om mijn lichaam te ontzien, omdat ik de afgelopen dagen nogal heftig bezig ben
geweest in de tuin en best wel last had van verscheidene spieren.

Ik heb eindelijk het grindpaadje naast ons huisje, waar ik vorig jaar aan
begonnen was, afgemaakt. Op de één of andere manier is het daar het afgelopen seizoen niet meer van gekomen dus het werd hoog tijd. Dat betekende grond afgraven, egaliseren, borderrand
plaatsen, worteldoek leggen, kilo’s grind storten en een rand van stenen leggen
om het grind op zijn plek te houden. De spierpijn speelt weer op terwijl ik dit schrijf! Wat een klus, ik ben blij dat ik geen stratenmaker ben. Het is continue bukken en tillen, dat merkt je lichaam echt wel, het is pure fitness!
Maar ik ben reuze tevreden met het resultaat, en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Natuurlijk moest ik eerst nog naar het tuincentrum om borderrollen en grind te halen, en dan kan ik de verleiding echt niet weerstaan om bij de planten langs te gaan en uiteraard moest ik weer wat meenemen! Onder het mom van een nieuw stuk border dat ook nog vulling nodig heeft heb ik gekocht: Monarda ‘Aquarius’, Agastache ‘After Eight’, Astilbe ‘Sprite’ en Diascia ‘Blackthorn Apricot’. Daarna de zakken grind en borderrollen ingeladen en gauw naar huis en verder met mijn paadje.

Dus, een dagje verplicht binnen blijven vandaag was nu even geen straf, en zo kon ik
mijn site weer bijwerken.
Maar het wordt wel weer tijd dat de temperaturen
weer omhoog gaan, het wisselvallige weer heeft voor mij nu wel lang genoeg geduurd…

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden