Zondag tuindag

Wat hebben we veel kunnen doen vandaag!
Ik ben het zevenblad dat op verschillende plaatsen staat te lijf gegaan: onder de beukenhaag die vorige week stevig is bijgesnoeid en waar ik nu vrij spel had. Helaas is het haast onmogelijk om alles weg te krijgen omdat de wortels door de wortelkluiten van de beuken zit, maar ik heb ontdekt dat als je zevenblad regelmatig verstoord, het veel minder hard groeit. En als je de plekken goed in de gaten houdt en regelmatig opkomend blad vertrekt, is het redelijk in de hand te houden.
Harm heeft in de noordoost hoek van de tuin een heel stuk grond ontdaan van de wortels van spirea, bramen en frambozen, en hij heeft een heel stel esdoorns verwijderd die waren uitgezaaid. Vorig jaar was die hoek volledig overwoekerd en onbegaanbaar, dus het werd wel tijd om daar even stevig werk van te maken.
Pas als alles weg is en weer geëgaliseerd, zie je hoe groot dat stuk nog is! Ik wil van die hoek uiteindelijk een bosachtig geheel maken met bomen, heesters en mooie schaduwplanten.
Verder zijn de eerste vaste geraniums gaan bloeien: Geranium ‘Prelude’ (die doet zijn naam wel eer aan, foto boven), en ook Geranium ‘Rose Madder’ liet vandaag zijn eerste bloempjes zien. En vele geraniums zullen snel volgen…
Ook Iris germanica ‘Ambassadeur’ zit vol met knoppen, en de akeleien zullen niet lang op zich laten wachten.

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden