Verfrissend water

Zo op z’n tijd doet een frisse regenbui wonderen voor de tuin.Het was al weer en tijdje geleden en het is ook behoorlijk warm geweest de laatste week van april, dus het was wel even weer nodig. En de planten knappen er zienderogen van op, want dit is voor de planten de meest inspannende periode van het seizoen en een slokje water af en toe kunnen ze zeker waarderen.
En het mag van mij, als het maar niet te lang duurt. Voor een tuinier zou het het meest ideaal zijn als het ’s nachts regende en overdag droog en zonnig zou zijn, maar dat hebben we (gelukkig?) niet voor het zeggen.Na de zomerse temperaturen van vorige week is het wel weer even een stapje terug doen met 12 à 13 graden en veel bewolking, maar wat april betreft hebben we zeker niets te klagen gehad dus dat zit weer in de pocket…

Terwijl ik dit zit te typen is er net een stevige bui over getrokken, maar nu is het weer droog en zelfs de zon laat zich weer af en toe zien. Het lijkt erop dat het de rest van de middag droog blijft (als ik de buienradar mag geloven) en ik hoop dat het straks genoeg is opgedroogd dat ik nog even in de tuin bezig kan.

Sandra

Andere berichten

Thee in de tuin

Thee in de tuin

Hittegolf

Hittegolf

Het lijkt wel herfst

Het lijkt wel herfst

Extreem weer

Extreem weer