Groot onderhoud

De afgelopen week was de week van het grote tuinonderhoud; Harm is dinsdag met de kettingzaag aan de gang geweest om een aantal bomen te lijf te gaan. Eén daarvan was een esdoorn die hij een aantal jaren geleden gekandelaberd had omdat hij te dicht bij een andere esdoorn stond en helemaal vervormd was. Inmiddels was de boom weer behoorlijk uitgegroeid en toe aan het opnieuw kandelaberen. Dus balancerend op een ladder werd met de kettingzaag werd tak voor tak verwijderd.Dat bleek een behoorlijke klus, want de hoogste takken waren ook meteen de grootste en die kwamen met een vaart naar beneden. Gelukkig is er verder geen schade aan de omliggende borders ontstaan en nu staat er weer een kale stam.

En in het weekend is het terras achter het appartement er voor een deel uitgegaan omdat het helemaal verzakt was. Ook dat ligt er nu weer strak in en het staat weer netjes.
Ook aan het wieden komt op dit moment geen einde; bij elk rondje door de tuin zak ik weer door mijn hurken om onkruid te verwijderen. Nog een paar weken volhouden en dan zal de bodem voor het grootste gedeelte bedekt zijn en het wieden veel minder nodig zijn.
Zo komen de neuzen van de hosta’s nu steeds verder de grond uit, en het zal niet lang duren voordat ze hun bladeren gaan ontvouwen en de grond af gaan schermen.
Het wordt voller en voller in de borders en straks krijgen we de echte bloei-explosie!

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden

1 Comment

  1. Hallo,
    Dit is nou onze droom!! Wat een ruimte en wat een leuke site heb je!! Zal vast nog vaker je site bezoeken! Zelf hebben we sinds 2 jaar een tuintje en ik beleef er veel plezier aan. Als je borders uitbarsten plaats je dan ook foto’s? Kan ik me hart aan ophalen 🙂
    Groet, Andrea

Reacties zijn gesloten.