Zwaluwen

Het voorjaar is in alle hevigheid losgebarsten: de vogels hebben het razend druk met hun drang naar gezinsuitbreiding, gisteren mochten de koeiendames zich voor het eerst dit jaar weer te goed doen aan het verse malse gras en gisteren zijn de zwaluwen teruggekeerd van hun lange trektocht.
De natuur zit weer zo vol leven, dat ik er een enorme energie-kick van krijg. Ik weet van gekkigheid niet wat ik het eerst moet doen in de tuin, en als ik bezig ben, loop ik er zo maar weer bij weg om naar de borders te kijken.
Je kunt haast de bossen groen groter zien worden en elke dag verandert er wel iets. Vandaag zijn het de grote paarse klokken van het wildemanskruid die zich voorzichtig openen en hun gezichtje naar de zon draaien om zich te koesteren.

Gisteren ben ik als een idioot te keer gegaan om de oprit te ontdoen van onkruid, zand en bladresten, het verbaasde me hoeveel troep daar vanaf kwam en ’s avonds had ik geen rug meer over. En dan vraag ik me wel eens af met wat voor waanzin ik eigenlijk bezig ben: met zoveel pijn en moeite een stukje natuur proberen naar mijn hand te zetten.

Maar dan wandel ik langs de borders en zie weer nieuw blad verschijnen of bloemen die zich hebben geopend en dan weet ik weer waar ik het voor doe…

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad