Lentedagen

Het lijkt erop dat de lente nu echt is begonnen; sinds woensdag is de middagtemperatuur steeds boven de 10 graden Celsius. Dus nu gaan we echt los in de tuin, ik noem mezelf op dit moment Sandra Snoeischaar, want ik doe niet veel anders dan snoeien. Ik ga alles rigoureus te lijf met snoeischaar, takkenschaar en handzaag, want er zijn zoveel hagen en heesters uit hun krachten gegroeid dat we even grof te werk moeten gaan om het weer toonbaar te maken. Maar de voldoening is groot als het er weer netjes uitziet.

Ook ben ik het gras aan het verticuteren, want er zit op bepaalde plaatsen zo veel mos in, dat er haast geen gras meer overblijft. Wat is dat een rotklus! De delen die gedaan zijn heb ik ingestrooid met gazonkalk en daarna de kale plekken ingezaaid met graszaad. Nu maar hopen dat het mos zich niet meer zo snel laat zien.

Ook in de borders zit veel mos, wat ik er allemaal met de hand uithaal en meteen alle lastige onkruiden meeneem die ik tegenkom. Er zit best wel veel paardebloem en boterbloem tussen de vaste planten. Ook heb ik terwijl ik bezig was het gewone duizendblad (Achillea) zoveel mogelijk weggehaald omdat die iets te enthousiast door de border aan het wandelen was, overal dook hij weer op. Dat heb je met die planten die via ondergrondse uitlopers vermeerderen. Het meeste zal ik er wel uit hebben gekregen maar het zal me niet verbazen als hij toch nog op blijft duiken.
Het voordeel van het dicht bij de grond werken in de border is wel dat je goed kunt zien welke vaste planten al weer opkomen en waar zaailingen opduiken. Dat is ook één van de redenen dat ik geen fan ben van de schoffel; daarmee heb je al gauw dat je jonge planten over het hoofd ziet en weg schoffelt.

Mijn Helleborus niger ‘Praecox’ is eindelijk gaan bloeien, toch een paar weken later dan vorig jaar.

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden

1 Comment

  1. Hallo Sandra,
    Lekker hé, dat mooie weer. Hebben we ook hard nodig, na die lange winter.Ook ik heb last van al dat mos in de borders, had dat vorig jaar ook al.Haal het ook met de hand weg, is veel werk, maar ja. Daarna strooi ik dan weer kalk.Ik hoop dat dat dan een keer helpt.
    Groetjes en wekse in de tuin, Marian.

Reacties zijn gesloten.