Binnen zaaien

Aangezien het weer nog niet echt meewerkt om buiten bezig te zijn, verplaats ik het werk dan maar naar binnen.

Vorig jaar heb ik voor het eerst met succes binnen eenjarigen opgekweekt. Ik heb al wel eerder pogingen ondernomen, maar dat liep steeds op niets uit, vooral omdat ik geen goede plek had om zaaibakken neer te zetten. Nu heb ik de beschikking over een grote bijkeuken met ramen op het zuiden, waar ik alle ruimte heb om te zaaien en te verspenen. Er staat een grote tafel onder het raam waar ik een aantal zaaibakken kwijt kan, dus vanmorgen ben ik aan de slag gegaan.
Van de planten die ik vorig jaar heb opgekweekt heb ik zaad geoogst van de kattensnor en Mina lobata die ik nu weer in bakjes heb gezaaid. Ook heb ik siertabak en Verbena gekocht, dus voorraad zat. Ik wil ook niet meteen enorme hoeveelheden zaaien, want daar heb je ook weer veel werk van en waar moet je het dan allemaal weer kwijt!
Dus ik lekker aan de gang met het vullen van de zaaibakjes met zaaigrond, aandrukken, bevochtigen en zaaien maar. labeltjes erbij wat waarin zit en daarna de minikasjes afsluiten en voor het raam zetten. En nu maar afwachten, kijken hoe snel de eerste kiemplantjes zich laten zien.

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden