Dromerig

Dagen als deze maken dit zo’n prachtig seizoen…
Heerlijk rustig weer met een gesluierd zonnetje; op zulke dagen is het heerlijk om in de tuin te rommelen.

Deze week heb ik het gras bladvrij gemaakt en gemaaid (hopelijk voor de laatste keer). Het meeste blad moet nog wel gaan vallen, vooral die van de esdoorns en kastanjes geven een hoop rotzooi, maar ik probeer het een beetje bij te houden, zodat het geen enorme bult in één keer is.

En als ik dan zo al harkend door de tuin ga, dan vallen de prachtig verkleurende planten in de borders op en degene die nog bloeien springen er uit. Naast de geraniums die nog steeds bloeien, zoals ‘Jolly Bee’, zijn er ook geraniums waarvan het blad schitterend verkleurd, zoals Geranium ‘Johnson’s Blue’ (foto onder).
Ook Geranium maculatum ‘Shameface’ heeft nu prachtig helder rood verkleurd blad (zie foto onder). Wat een blikvanger!

Dat zijn toch wel de charmes van de herfst die ik steeds meer ga waarderen. Het geeft de tuin toch weer een hele andere sfeer.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad