Puur herfst

Wat is het tuinseizoen omgevlogen! Niet dat er nu niets meer te beleven valt, maar de aftakeling is wel echt in volle gang. Een paar nachtvorsten eroverheen en het gaat razendsnel, en ook stormachtige dagen doen de bomen in snel tempo hun blad verliezen.

Maar er is gelukkig ook nog een heleboel moois in tuin; Miscanthus sinensis ‘Graziella’ staat te pronken met haar vele zilverkleurige pluimen, de asters bloeien onvermoeibaar door en ook de late monnikskappen bloeien nog volop.

Een aantal geraniums laten ook nog steeds bloemen zien, zoals Geranium ‘Jolly Bee’ en Geranium sanguineum ‘Album’.

Omdat het daglicht in het najaar veel warmer is door de lager staande zon, ziet het er in de tuin ook veel sfeervoller uit, ondanks het feit dat veel vaste planten aan het afsterven zijn. Aan de andere kant komen andere planten nu weer beter tot hun recht, die in de zomer amper opvallen met al die bloeiende vaste planten.
Zo heeft ieder seizoen zijn charme…

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad