Allemaal beestjes…

Het leuke van een tuin midden in de natuur, is dat er heel veel dieren in en omheen leven. En zeker in een tuin zoals die van mij nu is, met veel dichtbegroeide delen waar nauwelijks onderhoud aan gepleegd wordt. Dat is een oase voor vogels, muizen, kikkers en egels, en die kom ik dan ook regelmatig tegen als ik door de tuin wandel.

Er woont een merelfamilie die het gemaaide gras afstruint naar insecten, en over de omliggende weilanden scheren vele zwaluwen die de vliegjes uit de lucht pikken. In de appel- en perenboom zitten steeds twee grote kraaien, die met veel lawaai wegvliegen als ik in de buurt kom.

Laatst liep ik over het pad naar de auto, toen ik plotseling een kleine spitsmuis midden op het pad zag zitten, die zich te goed deed aan een restant van een worm en onverstoorbaar verder kauwde, ondanks mijn aanwezigheid. Toen ik even verder keek, zaten aan de rand van het pad twee nog kleinere spitsmuisjes, die wachtten op hun vader of moeder. Ik kon er gewoon bij blijven zitten en foto’s maken…

Zo kwam ik een paar dagen geleden een dikke egel tegen op de oprit toen ik de post ging halen. Hij was de weg over gestoken en liep me op de oprit tegemoet alsof hij op visite kwam. Hij keek me even aan schommelde me voorbij de tuin in, heel komisch.

Verder heb ik bij het verdiepte terras een een zwarte cementemmer ingegraven en gevuld met water, en die wordt nu bevolkt door drie kleine kikkertjes. Het wateroppervlak is niet meer zichtbaar door de kroos, maar ik zie de kopjes er regelmatig uit steken.

Ik moet echt uitkijken waar ik loop als ik de tuin inga, want er kan zomaar ergens een beestje zitten.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad