Zomerhitte

Gisteren en vandaag hebben we voor het eerst tropische temperaturen dit jaar, rond de 30 graden Celsius. Dat betekent dat alle activiteiten in een lage versnelling moeten gebeuren of, als het even kan, alles uitstellen en languit met een koel drankje en een goed boek in de schaduw gaan liggen. Dat laatste heb ik gisteren gedaan, heerlijk onder de bomen gezeten met een lekker briesje dat verkoeling bracht. Maar behalve lezen heb ik ook heel veel om me heen gekeken, en zo is het altijd dat ik op de warmste dagen van het jaar het liefst alles wil verplanten. Want juist als je rustig zit en alles in je opneemt, zijn er altijd plekken in de borders die niet helemaal naar je zin zijn en dan ga je bedenken hoe het anders zou kunnen. Normaal zit ik niet zo heel veel rustig in de tuin, omdat me dan altijd
iets opvalt wat gedaan kan worden en zo val ik van het ene in het
andere klusje.

Soms kan ik de verleiding dan ook niet weerstaan en gaat de schep de grond in, meestal zijn dat vaste planten die uitgebloeid zijn of hun beste tijd gehad hebben. Daar knip ik al het blad van af en dan ga ik ze verplanten, en eventueel scheuren als de pollen groot genoeg zijn. Zo heb ik gisteren Salvia nemerosa ‘Ostfriesland’ verplant, want die stond op een verkeerde plek en er zat haast geen groei in. Ook Hosta ‘Wide Brim’ heeft een ander plekje waar zijn bonte blad hopelijk beter uitkomt en Gypsophila repens ‘Rosea’ is naar een zonniger plek verhuisd.

Wat ook erg leuk is, is doordat ik ongeveer 30 soorten Geranium in de tuin heb staan, nu overal zaailingen opduiken van soorten die zich gekruist hebben. Die zullen ongetwijfeld al benoemd zijn, maar ik zou niet weten welke naam bij welke zaailing hoort. Maar ik ben heel benieuwd hoe ze zich zullen gaan ontwikkelen.

Vamorgen stond ik om half tien al gras te maaien, voordat het echt warm zou gaan worden, maar het was toch al flink zweten. Maar ik wou het er vandaag nog af hebben omdat er vanaf vanmiddag regenbuien verwacht gaan worden. Dus dan is het weer gebeurt met de zomerhitte, en zullen de temperaturen weer wat naar beneden gaan. Persoonlijk vind ik dat wel zo prettig, want ik heb altijd behoorlijk last van dat hete, slome weer en komt er bar weinig uit mijn handen. En daar houd ik niet van, ik mag graag bezig zijn.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad

1 Comment

  1. hoi Sandra net als jij ben ik een echte tuinfreak en heb ook en tuindagboek http://www.tuinfreakina130260.web-log.nl leuk dat jij er ook en hebt , ik vond je site toen ik vanmiddag de tuin en co in de brievenbus kreeg , ik ga dan meteen het nternet op om zo iets op te zoeken , , nu ga ik verder even lezen en kijken naar jje site neem je ook een kijkje bij mij ? ik log al vanaf 2006 bijna dagelijks dus er is genoeg te lezen , gr ina

Reacties zijn gesloten.